Skupština TŽ-e

Nezadovoljni proračunom zastupnici SDP-a i SBB-a napustili sjednicu

Vijesti / Flash | 30. 03. 2015. u 12:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Socijaldemokratske partije BiH (SDP) i Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Tuzlanske županije napustili su sjednicu županijske skupštine na kojoj se raspravlja o Prijedlogu proračuna TŽ-e za 2015. godinu.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Dževad Hadžić kazao je da je razlog napuštanja sjednice činjenica da su zastupnici Prijedlog proračuna dobili kasno, s čim se složio i predsjednik kluba SBB-a Fuad Hadžimehmedović.

Zastupnici SDP-a i SSB-a najavili su da će se vratiti u skupštinske klupe kada se bude razmatrala treća točka dnevnog reda, a to je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o prostornom uređenju i građenju.

Inače, prihodi, primici i financiranju u proračunu TŽ-e za 2015. godinu projicirani su u iznosu od 384.620.949 KM ili za 37.621.058 KM manje u odnosu na planiranu razinu 2014., na što je utjecalo planiranje primitaka od domaćeg zaduživanja koje je u odnosu na plan 2014. manje za 57.986.421 KM, kao i činjenica da nisu planirani primici od inozemnog zaduživanja, koji su u 2014. planirani u iznosu od 6.794.000 KM.

Predsjednik Kluba zastupnika Demokratske fronte (DF) Sabid Zekan je tijekom rasprave pozvao zastupnike da glasaju za predloženi proračun, upozorivši da se u slučaju neusvajanja proračun remete financijski tijekovi Tuzlanske županije.

To može prouzrokovati, dodao je, daleko veću štetu te predlaže da se rebalans proračuna uradi do 1. lipnja, nakon što se sagledaju realne razlike prihoda i načine potrebne izmjene.

U tijeku je pauza, a Skupština TŽ-e danas treba razmatrati i prijedloge odluka o davanju suglasnosti na Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanske županije za 2015. godinu, te na Financijski plan JU Služba za zapošljavanje Tuzlanske županije za 2015.

Kopirati
Drag cursor here to close