Sead Bašić

Netočno da se od uposlenika Opće bolnice traži da potpišu raskid ugovora o radu

Vijesti / Flash | 09. 01. 2016. u 19:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Netačno da se od uposlenika Opće bolnice traži da potpišu raskid ugovora o radu

Vršitelj dužnosti direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" prim.dr. Sead Bašić demantirao je navode iz medija da se od uposlenika ove zdravstvene ustanove traži da odmah potpišu raskid ugovora o radu, inače će dobiti otkaz.

"Ta informacija nije točna", navodi se u kratkom saopćenju za javnost iz Opće bolnice.

Podsjetimo, ministar zdravlja Vjekoslav Mandić dao je u petak suglasnost za imenovanje Sebije Izetbegović, supruge bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, za direktoricu UKCS-a.

Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo konstatirao je da su ispunjeni svi zakonski uvjeti, te donio Odluku o imenovanju prof. dr. Sebije Izetbegović za generalnu direktoricu te medicinske ustanove u punom mandatu u trajanju od četiri godine.

Izetbegović je od 2013. godine direktorica Opće bolnice "Prim. Dr. Abdulah Nakaš" koja će, prema ranijim najavama, biti spojena sa UKCS-om.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo rekao je za Radio Sarajevo da je Opća bolnica vlasništvo građana, a ne obitelji Izetbegović.

Naa stranka podrava reformu zdravstva, ali ne po ovom receptu koji se provodi u Optoj bolnici. Smatramo da je izuzetno opasna ova samovolja SDA dovodi do naruavanja funkcionalnosti zdravstvenog sistema.

Posted by Pedja Kojovic on Friday, 8 January 2016


Grupa građana koja se ne slaže sa gašenjem Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", koju smatraju jednim od simbola Sarajeva, pokrenuli su peticiju na Facebooku protiv gašenja ove zdravstvene ustanove.

Osude i komentare članova grupe možete pročitati na njihovoj Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close