Prvi službeni podatak

Nestali malezijski zrakoplov 'potrošio' preko 8 milijuna dolara

Vijesti / Flash | 09. 06. 2014. u 11:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malezija je do sada potrošila 8,6 milijuna dolara na potragu za nestalim putničkim zrakoplovom "Malezija airlinesa" na letu "MH370", priopćili su danas dužnosnici.

Ovo je prvi službeni podatak o troškovima potrage od kada je zrakoplov nestao 8. ožujka sa 239 putnika i članova posade.

Odjel za civilnu avijaciju objavilo je da je ovo novac koji je potrošila Malezija, te da nije poznato koliki su bili troškovi ostalih zemalja.

Potraga za "MH370" je najveća u povijesti avijacije, a troškovi će biti još veći pošto je oblast pretraživanja proširena na šire područje Indijskog oceana, u blizini obale Australije.

Stručnjaci procjenjuju da bi konačni troškovi mogli da dostignu nekoliko stotina milijuna dolara.

Malezijski dužnosnici otputovati će sutra u Kinu, a potom u Australiju da bi razgovarali o najnovijim analizama satelitskih podataka i ostalih informacija koje se koriste u potrazi.

Do sada nije pronađen nikakav ostatak zrakoplova.

''Wall street journal" jučer je pisao da istražitelji preispituju zaključke u vezi sa mjestom posljednje pozicije zrakoplova i da bi do sredine lipnja mogli objaviti gdje se nalazi novo područje u kojem će potraga biti intenzivirana.

Kopirati
Drag cursor here to close