Ministar sigurnosti BiH

Nešić pokazao dokumente i tri prsta: Nema smetnji za pristup tajnim podacima

Nešić je na početku press konferencije pokazao dokumente da ne postoje smetnje za njegov pristup tajnim podacima.
Vijesti / Flash | 31. 10. 2023. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić organizirao je danas press konferenciju na kojoj je objavio da je dobio dozvolu za pristup tajnim podacima stupnja tajno i vrlo tajno, prenosi Avaz.

Nešić je na početku press konferencije pokazao dokumente da ne postoje smetnje za njegov pristup tajnim podacima.

On je pročitao sadržaj rješenja koje je dobio od sigurnosnih agencija, uključujući i OSA-u.

- Ne postoji sigurnosna smetnja za pristup tajnim podacima stupnja tajno i vrlo tajno. Želim da kažem da su ovo dale sigurnosne agencije i OSA - rekao je Nešić i dodao:

- Time stavljamo tačku na još jednu spekulaciju i povezivanje mene s bilo čim. Nažalost, neki ljudi zarađuju novac na taj način da ljagaju druge ljude, ne birajući ni sredstva ni postupke, ne vodeći računa da li time ugrožavaju i sigurnost lica na pozicijama, da li ugrožavaju sigurnost moje porodice i moje djece - rekao je Nešić.

Nakon što se pohvalio da je prošao sigurnosne provjere i da je dobio pristup tajnim podacima, ministar sigurnosti Nenad Nešić ponovo je dizao tri prsta.

On je komentirao sinoćnji performans iz Istočnog Sarajeva kada je su na tornju na Trebeviću iznad Sarajeva zasijale boje zasteve entiteta RS.

Nešić kaže da ne vidi problem jer se radi o službenoj zastavi RS koja je projektirana na teritoriju RS.

"Ne vidim problem ni sa ovom zastavom ovdje. Moramo naučiti živjeti jedni pored drugih, poštovati običaje i povijest drugih. I dobar dan i pomoz Bog i eselamu alejkum", rekao je Nešić.

Nakon toga digao je tri prsta i pozvao novinare da ga slikaju.

Kopirati
Drag cursor here to close