Sigurnost

Nešić na zasjedanju GS Interpola: Predstavnici Turske traže izručenje gulenovaca iz BiH

Nešić, koji sudjeluje na godišnjem zasjedanju Generalne skupštine Interpola u Beču, naveo je da je izaslanstvo BiH imalo dosta bilateralnih sastanaka sa ekipom Interpola Turske
Vijesti / Flash | 30. 11. 2023. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se ja nalazim na čelu Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara nitko ne može naći utočište ako predstavlja opasnost po sigurnost Turske ili BiH, tj. svi oni koji ugrožavaju na bilo koji način sigurnost Turske će biti izručeni Republici Turskoj normalno uz adekvatne dokaze, rekao je Nenad Nešić za RTRS.

Nešić, koji sudjeluje na godišnjem zasjedanju Generalne skupštine Interpola u Beču, naveo je da je izaslanstvo BiH imalo dosta bilateralnih sastanaka sa ekipom Interpola Turske, Rusije, SAD, Srbije, itd.

''Glavna tema razgovora sa turskim predstavnicima Interpola su bili pripadnici tzv. Gulenove grupacije Fato grupe. Oni su tražili da BiH poduzme sve mjere kako bi se navedene osobe izručile Turskoj. Oni ne mogu prihvatiti da u BiH postoje ljudi i organizacije tzv. gulenovci, i da na njih blagonaklono gleda naša vlast, a da oni ugrožavaju sigurnost Srpske'', rekao je Nešić.

Također, naveo je Nešić, na sastanku su naglasili prijateljstvo između predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Turske Regepa Tayipa Erdogana.

Istaknuo je da na godišnjem zasjedanju Generalne skupštine Interpola sudjeluje više od 1.000 policajaca i čelnika snaga za provođenje zakona iz cijelog svijeta, gdje je navedena organizacija utemeljena prije 100 godina.

''Bitno je reći da se ovdje prije svega isticalo neophodnost međunarodne suradnje kako u Europi, tako i između kontinenata jer, nažalost, danas kriminal ne poznaje granice i mi danas imamo da on djeluje van granica pojedinih država. Imamo čak i djelovanje van kontinenata ,tako da međunarodna suradnja mora biti na znatno višem nivou i to je bila jedna od glavnih tema'', rekao je Nešić.

Kopirati
Drag cursor here to close