Dodik

Neprihvatljiva bilo koja britanska verzija rezolucije o Srebrenici

Vijesti / Flash | 02. 07. 2015. u 12:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo koja verzija rezolucije o Srebrenici, koju predlaže Velika Britanija je neprihvatljiva - kategoričan je predsjednik RS-a Milorad Dodik. Ponovio je da je i predlaganje rezolucija o Srebrenici udar na stabilnost i proces pomirenja u BiH i usmjerene su na njenu destabilnost.

BiH kao zemlja na koju se odnosi rezolucija nema o tome usuglašeni stav, što, kazao je, govori o tome koliko je Britanija spremna ignorirati stanje u BiH. Dodik je na pres-konferenciji istaknu o da će i sam 11. Srpnja u Srebrenici proteći u znaku ovih rezolucija.

''RS ne spori potrebu da se obilježi masovno stradanje Bošnjaka u Srebrenici i vlasti će poduzeti sve neophodne mjere da ono protekne sigurno'', rekao je Dodik.

Ponovo je ukazao da se taj skup nepotrebno politizira, kao i da je Srebrenica integralni dio RS-a i taj entitet je spreman da je tretira kao i sve druge lokalne zajednice i da je financijski pomogne. Entitetski predsjednik je još dodao da treba odati počast svim žrtvama u BiH da bismo se posvetili pomirenju u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close