Zagreb

Neofašisti palicama i kantama za smeće napali prosvjednike protiv mise za Antu Pavelića

Vijesti / Flash | 28. 12. 2015. u 19:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu s početkom u 19 sati počela je misa zadušnica za ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Zbog toga je Inicijativa Protiv fašizma organizirala prosvjed protiv rehabilitacije njegovog lika i djela, a prilikom njihova okupljanja došlo je i do fizičkog obračuna s grupom fašista, javlja N1 .

Uoči početka mise i prosvjeda ispred bazilike, prema riječima Marka Miloševića iz Radničke fronte, koja je jedan od organizatora ovog prosvjeda, grupe fašista i antifašista fizički su se obračunale samo stotinjak metara od mjesta prosvjeda.

Milošević tvrdi da ih je napala grupa od 10 do 15 ljudi, a osim šakama, napali su ih i kantama za smeće i palicama. Nakon razmjene udaraca su pobjegli.

Na svojem Facebooku Radnička fronta je objavila: "Na protestu 80-ak antifašista. Pred crkvom čeka 20-ak ustaša. Grupica fašista je još prije dolaska na mjesto pokušala napasti antifašističku kolonu kantama za smeće i palicama, ali su bez problema odbijeni i brzo su pobjegli. Policija je sa strane sve samo gledala. Izgleda da je i na fašiste i na "redarstvo" utjecala promjena vlasti - ustašija je digla
glave."

Kopirati
Drag cursor here to close