Nerad

Nema zakona na dnevnom redu

Vijesti / Flash | 31. 05. 2017. u 08:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom rasprave o dnevnom redu današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zastupnici su tražili povećanje efikasnosti ovog Doma odnosno da se na dnevnom redu sjednica uvrsti više zakonskih rješenja.

Zastupnik SBB-a Fehim Škaljić upozorio je kako na dnevnom redu današnje sjednice nema niti jedan zakon za šta je optužio Kolegij Doma, a s njim se složio zastupnik SDP-a Saša Magazinović, ali je naglasio da za to nije odgovoran Kolegij nego Vijeće ministara koje ne predlaže dovoljno zakona.

''Ima zastupnika koji su inicirali više zakona i inicijativa nego neka ministarstva, nije ovo do Kolegija'', kazao je Magazinović.

Predsjedatelj Doma Šefik Džaferović (SDA) kazao kako ubuduće neće dozvoliti zloupotrebu ovog dijela sjednice kada se raspravlja o predloženom dnevnom redu i predlažu nove točke ili traži skidanje nekih tačaka s dnevnog reda.

Pozvao je zastupnike da se vrate suštini, ali njegova molba nije uvažena te su zastupnici nastavili raspravu o tome tko je odgovoran za efikasnost rada ovog zakonodavnog tijela.

Dopredsjedavajući Doma Mladen Bosić (SDS) podsjetio je Škaljića da je SBB dio parlamentarne većine te da ima svoje predstavnike i u Vijeću ministara zbog čega bi svoje primjedbe trebali adresirati predstavnicima SBB-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Predsjedatelj Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac upitao je je li netko pravio analizu usvojenih zakona, a prema njegovim saznanjima usvojeno je manje od pet zakona koje je predložilo Vijeće ministara u godini dana.

''Vijeće ministara predlaže zakone, a onda dio vladajuće strukture glasuje protiv njih. To govori da ova zemlja nema vlasti'', stav je Košarca.

Nakon nastavka rasprave o tome tko je odgovoran za rad parlamenta, Džaferović je zatražio stanku te sazvao sjednicu Proširenog kolegija.

Kopirati
Drag cursor here to close