Cvijanović odlučna

Nema ucjena: Proračun i Ekonomska politika RS-a bit će usvojeni

Vijesti / Flash | 23. 12. 2015. u 16:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović negirala je tvrdnje da, SNSD-ov koalicijski partner, DNS, uvjetuje usvajanje proračuna i Ekonomske politike RS-a za 2016.godinu, ispunjenjem pojedinih koalicijskih dogovora.

''DNS me nije ucijenio. Ne brinite, proračun i Ekonomska politika RS-a za 2016.godinu bit će usvojeni'', rekla je Cvijanović u obraćanju novinarima u parlamentu RS-a.

Proračun i ekonomska politika razmatrani su u protekla dva dana u Narodnoj skupštini, a u poslijepodnevnim satima se očekuje glasanje o razmatranim točkama. Opozicijski zastupnici su iznijeli tvrdnje da DNS prijeti da neće podržati proračun i Ekonomsku politiku RS-a za sljedeću godinu, ukoliko se ne razriješi direktor “Elektrodistribucije” na Palama Ljubomir Mrda, na čije mjesto žele imenovanje svog kadra.

Navodi i da SNSD-ovi predstavnici pregovaraju s Koalicijom “Domovina” da oni podrže Ekonomsku politiku i proračun i osiguraju većinu ako DNS to odbije. Cvijanović je novinarima potvrdila i da je Vlada RS-a prihvatila „dosta“ amandmana Koalicije „Domovina“ na predloženi entitetski proračun za 2016. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close