KCUS

Nema štrajka, Sebija digla plaće  

Plaću, u rasponu od 3.000 KM do 4.200 KM, ostvarilo je oko 300 specijalista za 15 dana rada u mjesecu, uključujući i dežure i pripravnosti.
Vijesti / Flash | 06. 11. 2017. u 14:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na prijedlog menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a zahvaljujući pravilnom i predanom radu svih uposlenika, Upravni odbor KCUS-a donio je odluku da se listopadske plaće obračunavaju po povećanoj satnici od 2,50 KM po Kolektivnom ugovoru. Radi se o isplati iz vlastitih sredstava, pri čemu su svi uposlenici dobili povećanje plaće u rasponu do 380 KM. Povećanje je zavisilo od uvjeta rada, broja dežura i pripravnosti, turnusa, stručne spreme i minulog rada'', priopćeno je iz Press službe KCUS-a.

Shodno važećem Pravilniku o radu KCUS liječnicima specijalistima i subspecijalistima pripada koeficijent složenosti poslova od 4,2 do 5,4. Plaću, u rasponu od 3.000 KM do 4.200 KM, ostvarilo je oko 300 specijalista za 15 dana rada u mjesecu, uključujući i dežure i pripravnosti.

''KCUS neće stupiti u štrajk, koji je najavljen. Iz Kliničkog centra naglašavaju da KCUS nije štrajkao ni u proteklom razdoblju nego je pružao zdravstvenu uslugu svim pacijentima koji su u drugim ustanovama odbijeni'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close