Josipović u Americi

Nema rješenja za BiH

Vijesti / Flash | 14. 05. 2014. u 08:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović istaknuo je u razgovoru s predstavnicima američkog Senata kako za stanje u BiH još nema nekog rješenja i da ga neće biti bez suglasnosti u samoj BiH, bez obzira na nastojanja EU.

Josipović je tijekom sastanka sa senatorom Markom Begichem i predsjednikom Pododbora za Europu u Odboru za vanjske poslove Senata Christopherom Murphyjem izrazio uvjerenje će SAD i EU, prije nego što reagiraju, sigurno prvo pričekati listopadske izbore.

Potvrdio je kako i Hrvatska ima "neke inicijative" po pitanju rješavanja stanja u BiH.

"Potpuno je jasan interes SAD-a, Europe i naravno i nas da imamo stabilno okružje i da države iz tog okružja ispune kriterije za članstvo u EU, a neke i za NATO, i da se priključe europskom klubu", rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji se nalazi u višednevnom radnom posjetu SAD-u trebao bi u srijedu u Washingtonu s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom razgovarati o bilateralnim odnosima, regiji i energetskoj sigurnosti, a, kakopiše Hina, postoji mogućnost da se njihovu susretu pridruži i američki predsjednik Barack Obama.

Kopirati
Drag cursor here to close