Tužitelj

Nema postupka protiv Meddžide Kreso

Vijesti / Flash | 14. 12. 2016. u 09:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ured disciplinskog tužitelja nije pokrenuo disciplinski postupak odnosno nije podnio disciplinsku tužbu protiv predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso. Možemo potvrditi da je Ured, prema ustaljenoj praksi, registrirao predmet po službenoj dužnosti osnovom medijske objave u kojoj se navodi moguća povreda dužnosti", kazali su za iz Ureda disciplinskog tužitelja komentirajući vijest da je pokrenut predmet protiv Kreso, jer je bila u kontaktu s osumnjičenima u slučaju Radončić i Dautbašić, te da se njezine poruke nalaze u transkriptima presretnutih razgovora.

Iz Ureda su naveli kako su svi postupci ili radnje koje se odnose na navode o povredi dužnosti ili nesposobnosti za vršenje dužnosti, a koje su poduzete prije nego što Ured disciplinskog tužitelja podnese službenu tužbu, povjerljive prirode.

U medijima se pojavila informacija kako je Kreso nezakonito utjecala na predmete, te da je onemogućila prebacivanje predmeta zločina na entitetske sudove.

Objavljeno je kako predmet formiran ''nakon niza optužbi izrečenih na račun Kreso tijekom obavljanja intervjua s kandidatima za predsjednika Suda BiH''.

Podsjećamo, Visoko sudsko i tužilačkko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) danas će u Mostaru imenovati nove suce i tužitelje kao i novog predsjednika Suda BiH. Ovo je najavljeno u dnevnom redu redovite sjednici koja je započela jutros u 9:30 sati u prostorijama Općinskog suda u Mostaru.

Tijekom cjelodnevne sjednice među brojnim točkama dnevnog reda najavljeno je imenovanje novih sudaca na razini države i entiteta Republike Srpske i Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close