Privilegije političara

Nema izmjene Zakona o plaćama - zastupnici nastavljaju primati paušal

Vijesti / Flash | 01. 02. 2016. u 21:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Sarajevske županije nisu usvojili izmjene Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti ove županije koje je predložio zastupnik Naše stranke Edin Forto, a koje se tiču ukidanja prava profesionalnih zastupnika da osim plaće ostvaruju i pravo na paušal.

Ovaj prijedlog Zakona podržalo je 12 zastupnika, dok je 21 zastupnik bio suzdržan, javlja FTV.

Forto je kazao da je cilj izmjene ovog zakona da se u najvećoj mogućoj mjeri smanje privilegije političke klase. Uvjerenja je da to nisu velike proračunske intervencije, jer bi ušteda u jednoj godini iznosila 150.000 KM, ali da se zbog ovakvih primanja "pogrešni ljudi bave politikom". 

''Zastupnici kažu da imaju plaću od 2.200 KM, ali prešute da imaju topli obrok, regres, plaćen prijevoz i mjesečni paušal od 550 KM mjesečno'', pojasnio je Forto.

Zastupnik SDA Mirza Čelik istaknuo je da prijedlog ovog zakona dolazi iz stranke koja ima izaslanike u Domu naroda FBiH te da primaju paušale koji su veći nego u Sarajevskoj županiji. Smatra skandaloznim da se zastupnicima trebaju ukinuti paušali te da će zastupnicima SDA biti suzdržani tijekom glasanja.

''Zastupnik Forto treba prvo podnijeti ovu inicijativu u Domu naroda FBiH nakon čega ćemo se rado odazvati na ovakav prijedlog'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close