Mahir Mešalić

Nema govora o gašenju DF-a

Vijesti / Flash | 21. 04. 2017. u 17:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Demokratske fronte (DF) Mahir Mešalić danas je izjavio da je prisustvovao svim sjednicama Predsjedništva DF-a te da nijednom riječju ili dokumentom nije bilo govora o gašenju DF-a, već naprotiv o okupljanju obespravljenih građana, radnika, umirovljenicima, antifašista, boraca, studenata, intelektualaca, u jedan front pod liderstvom DF-a i drugih stranaka lijeve i građanske orijentacije.

''Mi ćemo taj front protiv kriminala, korupcije, nepotizma, nacionalizma i šovinizma napraviti. Bit će to veliki narodni front za spas Bosne i Hercegovine koju su počeli dijeliti, iako je već opljačkana'', rekao je Mešalić.

Istaknuo je da razlozi zbog kojih pojedini vijećnici odlaze nisu ideološke prirode, već čisto sitno interesne, što se pokazalo prilikom glasanja kada su neki tražili da i DF uvede bjanko mjenice i notarske ugovore te da tako veže zastupnike i vijećnike za stranku.

''Gotovo sve političke stranke to rade, te se pokreću i tužbe ukoliko napustite SDA, HDZ, SBB, SBiH, itd. Međutim, Željko Komšić se otvoreno suprotstavio rekavši da on to neće, jer ljudi koji su s nama su tu ili bi trebali biti radi građana, države, ideologije, a ne radi sebe. Tko želi da ide, da napusti, da se proda, neka ide. I to je razlog odlaska pojedinih koji su realno bili politički anonimusi, kao i danas, sve dok se nisu slikali sa Željkom Komšićem, bili na bilbordima DF-a i tako dobili povjerenje'', naveo je Mešalić.

Naglasio je da će Demokratska fronta opstati, kao i Bosna i Hercegovina, pročistiti redove i stati kao i dosad uz sve poštene građane BiH u frontu za spas i oslobođenje od unutrašnje okupacije, tajkuna, pljačkaša i nacionalista, priopćeno je, između ostalog, iz DF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close