Dodik

Nema diranja Srpske zbog trećeg entiteta

Vijesti / Flash | 31. 01. 2017. u 10:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlučno je odbacio svaku mogućnost prekrajanja granica Srpske ili umanjenja njenih institucionalnih kapaciteta, naglasivši da sva njegova politička borba godinama unazad nije ništa drugo do očuvanje Republike Srpske i nadležnosti koje su joj dodijeljene Daytonskim sporazumom.

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu potpredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josipa Jerkovića kojom u kontekst federalizacije stavlja i mogućnost izmjena granica Srpske, Dodik je rekao da je to apsolutno neprihvatljivo i neizvodljivo i da, sudeći po dosadašnjim izjavama dužnosnika HDZ-a, to predstavlja njegov osobni stav.

Hoće li Federacija BiH ući u proces federalizacije, naveo je Dodik, to je pitanje za Federaciju i političare koji tamo imaju političku odgovornost, prenosi Srna.

"Zabrinjavajuće je da one političke stranke iz Republike Srpske koje su se svom snagom obrušile na Jerkovićev očigledno osobni stav, prešućuju daleko teže izjave i postupke Bakira Izetbegovića, čija neskrivena politička platforma je urušavanje, a potom i gašenje Republike Srpske", ocijenio je Dodik.

Podsjećamo, Jerković je rekao kako se nada da bi se, nakon unutrašnjeg preuređenje BiH, u okviru hrvatske federalne jedinice mogao naći veći dio Posavine i dijelovi Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close