Samo kod nas

Nelegalni radovi srušili zgradu Zajedničkog stožera Oružanih snaga

Vijesti / Flash | 10. 10. 2016. u 11:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom izvođenja građevinskih radova na objektu School of Science and Technology u Sarajevu u ulici Bistrik broj 7. došlo je do rušenja vanjskog dijela zida na objektu zgrade Zajedničkog stožera OS BiH u ulici Bistrik 5. Sarajevo, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

''Iako su radovi ranije obustavljeni od strane Službe za inspekcijske poslove općine Stari grad investitor i izvođači su nastavili izvođenje radova koji su uzrokovali rušenje vanjskog zida na objektu Zajedničkog stožera OS BiH, oštećeni su konstruktivni elementi objekta, krilni zidovi, kao i međukatna konstrukcija'', navodi se u priopćenju.

Zbog ugrožene sigurnosti pripadnika OS BiH jedan dio zgrade Zajedničkog stožera OS BiH je evakuiran, dok je u tijeku daljnja procjena statičke stabilnosti objekta i osiguravanja konstruktivnih elemenata objekta od daljnjeg urušavanja i dalje materijalne štete.

''Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH nisu bili uključeni u proces izdavanja dokumentacije o gradnji knjižnice u krugu objekta School of Science and Technology u Sarajevu u ulici Bistrik broj 7., zbog čega su i uložili žalbu na dozvolu za gradnju. Iako je od strane Općine Stari Grad žalba uvažena te naloženo da se radovi obustave, investitor i izvođač radova to nije ispoštovao, te je došlo do neželjenih posljedica'', navodi se.

Inače, School of Science and Technology je škola za znanost i tehnologiju otvorena je u listopadu 2004. godine kao prvo privatno sveučilište u Bosni i Hercegovini, a na njegovom čelu Ejup Ganić.

Kopirati
Drag cursor here to close