Skupština HNŽ

Još će se raspravljati: Male šanse za olakšice mladima pri kupnji stana

''Sugeriramo Vladi kako nema potrebe za izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretninama HNŽ-K na predložene načine jer smatramo kako one neće polučiti pozitivne efekte u praksi.''
Vijesti / Flash | 18. 03. 2022. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O oslobađanju od plaćanja poreza na kupovinu prve nekretnine još će se raspravljati ali su male šanse da će oni koji kupuju svoj prvi krov nad glavom dobiti olakšicu.

Naime, kako doznaje Bljesak usvojen je nacrt Izmjena Zakona o porezu na promet nekretnina na skupštini HNŽ-a pa će se to uzeti u razmatranje na nekim drugim sjednicama.

Napominjemo kako je Vlada HNŽ u mišljenju na inicijativu rekla kako misli da oslobađanje poreza na kupovinu prve nekretnine nije učinkovito.

''Sugeriramo Vladi kako nema potrebe za izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretninama HNŽ-K na predložene načine jer smatramo kako one neće polučiti  pozitivne efekte u praksi. Podsjećamo kako je Zakon o porezu na promet nekretninama HNŽ-K već ranije mijenjan u ovom, stimulativnom  djelu, ali su iskustva u svezi s tim negativna'', mišljenje je Vlade Hercegovačko-neretvanske županije o inicijativi za izmjene i dopune Zakona o porezu na promet nekretninama HNŽ kojima bi se oslobodili od plaćanja poreza oni koji kupuju svoju prvu nekretninu.

Podnositelj ove inicijative, zastupnik SDA u županijskoj Skupštini, Anel Šelo, rekao je ranije kako ima različitih stavova po ovome pitanju. 

''Netko kaže da je super da oslobodimo prvu nekretninu bez obzira na kvadraturu, netko da treba povisiti dobnu granicu'', kazao je Šelo i naglasio kako porezno oslobađanje mladih osoba je rješenje koje postoji u sedam županija i nije riječ o beznačajnoj mjeri.

Doznajemo i kako se Grad Mostar izjasnio protiv izmjena zakona o nekretninama.

Kopirati
Drag cursor here to close