Izetbegović

Neću tražiti osporavanje naziva Republika Srpska

Vijesti / Flash | 12. 04. 2017. u 16:50 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović negirao je da je SDA pripremila apelaciju za osporavanje naziva Republika Srpska pred Ustavnim sudom BiH.

Izetbegović, koji je i bošnjački član Predsjedništva BiH, rekao je da nema istine u tim navodima i da "neće uraditi ništa što bi moglo pokolebati odnose i zaustaviti BiH na euroatlantskom putu i na putu obnove gospodarstva i kreiranja novih radnih mjesta".

"Nema istine u toj priči. Ne pripremam nikakvu apelaciju i neću uraditi ništa tako", rekao je Izetbegović za TV 1.

On je ponovio da od nekih pitanja kao što su zahtjev za reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, Dan Republike Srpske ili popis stanovništva nije mogao odustati jer je riječ o "dignitetu naroda kojeg predstavlja".

Izetbegović je naglasio da od toga nikada neće odustati i da bi sve ponovio.

Prema pisanju "Nezavisnih novina", SDA je pripremila apelaciju za osporavanje imena Republika Srpska, koju planira da Ustavnom sudom BiH podnese, najvjerovatnije, u svibnju pred opće izbore 2018. godine.

Izvor lista otkriva da je to gotovo sigurno, te da će SDA kompletnu predizbornu kampanju bazirati na tome, sa pokušajem vraćanja povjerenja poljuljanog nakon događanja u vezi sa zahtjevom za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu protiv Srbije, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close