Ivanić

Neću se s Dodikom natjecati u primitivizmu

Vijesti / Flash | 15. 01. 2016. u 10:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić optužio je danas predsjednik RS-a i SNSD-a Milorada Dodika da, umjesto da zagovara jedinstvo u RS-u, pravi određeni reality show i sukobe, u kojem on neće sudjelovati, jer ima mnogo ozbiljnijeg posla s kojim se treba baviti.

Ivanić je na press-konferenciji u Banjoj Luci rekao da Dodik nema što reći kuda ide RS, već se služi najgorim mogućim rječnikom, ali se neće natjecati s njim u 'primitivizmu', ali će o bitnim pitanjima dati svoje stavove.

Interes stabilnost

''Neću sudjelovati u podjeli srpskog naroda, jer je interes stabilnost i ekonomski napredak, a politika koju vodi Dodik ide prema sukobima'', rekao je Ivanić navodeći da želi mir u BiH i dobre odnose zemlje sa susjedima.

Komentirajući učestale Dodikove optužbe prema Savezu za promjene, Ivanić je istaknuo da „samo nepristojan i neodgojan čovjek može Srbe dijeliti na dan Božića i Dan RS“.

Odbacio je Dodikove tvrdnje da nije reagirao prilikom predlaganje britanske rezolucije o Srebrenici, ističući da je dao ogroman doprinos da se ta rezolucija ne usvoji, jer je svojim pismom koje je uputio europskim dužnosnicima pokazao da svi o tom pitanju u BiH ne misle isto.

''Interes BiH je da se okrene razvoju, otvaranju novih radnim mjesta, a ne šupljim i beskorisnim svađama i sukobima'', naglasio je Ivanić. Prvi zadatak je, kaže, aplikacija BiH za članstvo u Europsku uniju (EU) za koju očekuje da bude predana do kraja ovog mjeseca, a kaže da za to postoji značajna podrška europskih dužnosnika.

Istodobno, Ivanić je ponovio kako RS ima pravo na referendum, te da postoje ogromni problemi u pravosuđu, ali ne smatra da je referendum pravi mehanizam da se oni riješe.

Što nakon referenduma?

Rekao je kako predsjednik RS Milorada Dodik, na čiju inicijativu je usvojena odluka o referendum u RS, nije dosad dao objašenje što slijedi dan nakon što bi se u RS i održao referendum o pravosuđu BiH.

''Ako tog referendum i bude, mi znamo rezultate, jer 95 posto građana će reći da ne prihvaća nametnute odluke, pa ni odluku o Sudu i Tužiteljstvu BiH. Postavlja se pitanje što poslije toga. Dok ne dobijem jasan stav, što poslije toga, ne mogu biti onaj tko zagovara taj referendum, jer mislim da on tada može poslužiti samo za širenje sukoba, stvaranje negativne atmosfere i ponovo uvlačenje svih nas u sukobe koji se mogu oteti kontroli. Ne mislim da za to u ovom trenutku postoje razlozi'', rekao je Ivanić.

Smatra da su i dužnosnici Srbije, premijer Aleksandar Vučić i kako kaže, sada i predsjednik Tomislav Nikolić, zadnjih dana dali izjave na koje nitko na razini BiH ne bi trebao imati primjedbe.

Kopirati
Drag cursor here to close