Rusija

Nec´emo mirno gledati kako se NATO širi Europom

Vijesti / Flash | 31. 03. 2016. u 06:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija c´e poduzeti neophodne vojne mjere kao odgovor na porast prisustva snaga NATO-a u Europi, prije svega na istoku kontinenta, dok c´e odgovor Moskve biti adekvatan i efikasan, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Alijansi Aleksandar Gruško.

Ocijenio je da ''SAD nastavljaju pojačavati svoje prisustvo u Europi, posebno kada je riječ o istočnoj fronti''.

''Naravno da nec´emo ostati pasivni promatrač, vec´ c´emo poduzeti vojne mjere koje smatramo neophodnim kako bi kompenzirali pojačano prisustvo NATO snaga, koje pritom nije opravdano'', rekao je Gruško.

Govorec´i o Ukrajini, on je također ocijenio da je NATO odigrao krajnje negativnu ulogu, podržavajuc´i one koji žele konflikt riješiti vojnim putem.
Upitan očekuje li od varšavskog summita NATO-a bilo kakve korake u Ukrajini, Gruško je rekao toga nec´e biti jer je NATO vec´ uradio sve što je mogao.

''Mi vidimo da se te kopnene snage koje su bile obučene od strane instruktora NATO-a rotiraju na liniji razdvajanja na jugoistoku Ukrajine. To pokazuje da je vojna opcija u glavama ukrajinskih vlasti i dalje postojec´a, odnosno da je moguc´e da c´e željeti takozvani vojni revan'', dodao je Gruško.

Prethodno su neimenovani američki dužnosnici najavili da c´e Pentagon razmjestiti oklopnu brigadu u istočnoj Europi u veljači sljedeće godine zbog, kako su naveli,''povec´ane agresivnosti Rusije''. Oklopnu brigadu, prema njihovim riječima, činit c´e oko 4.500 vojnika, kao i oklopna vozila, tenkovi i druga oprema, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close