Nikolić

Ne trebamo zveckati oružjem, ali smo spremni na obranu

Vijesti / Flash | 19. 04. 2017. u 10:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na prijemu povodom Dana Vojske da Srbija nikome u okruženju ne treba zveckati oružjem, ali je spremna na obranu.

"Imate izazove u okruženju na koje odgovarate time što ste spremni. Mi ne trebamo nikome zveckati oružjem, svi dobro znaju da smo spremni na obranu. Kroz povijest Srbije, izuzev na Slivnici, mi smo ratovali braneći svoj teritorij, braneći se od drugog", naglasio je Nikolić na prijemu koji je organizirao za pripadnike Ministarstva obrane i Vojske Srbije.

On je naveo da je to razlog što Srbiju danas poštuju "velike sile" čija je vojna povijest ista takva.

"Možda nas ne poštuju oni koji napadaju druge, ali od njih i ne tražimo poštovanje", rekao je Nikolić.

Nikolić kaže da je, sumirajući mandat koji je proveo i kao vrhovni zapovjednik Vojske, ponosan što je imao priliku provesti pet godina sa časnicima i generalima Vojske Srbije.

"Ponosan sam i što sam bio dio Vojske koja zna kakav teret nosi na leđima i koja uvijek ispunjava sve obaveze koje joj nameće naša slavna povijest, a i naša želja da nam djeca žive u budućnosti mirno, slobodno, da vojska bude zaslužna za to da nemaju strahove koje su generacije prije njih nosile", rekao je Nikolić.

On je istaknuo da je Vojska imala ozbiljne izazove koje je podnijela stoički, među kojima su i ozbiljne ekonomske reforme, ali i elementarne nepogode u kojima je pokazana veza srpskog naroda i vojske, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close