štrajk

Ne smije se dozvoliti smanjenje radničkih prava policajcima

Vijesti / Flash | 14. 12. 2015. u 15:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine osudila je danas pokušaj vlasti Unsko-sanske županije (USŽ) da umanji stečena prava iz radnog odnosa policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova USŽ-a.

Članovi Sindikata policije USŽ-a, zbog ovih problema najavili su najradikalnije mjere sindikalne borbe i organiziranje štrajka upozorenja za 16. prosinca.

''U vremenu kada je u BiH, ali i cijeloj Europi sigurnost na najznačajnijem ispitu, od vlasti na različitim nivoima očekujemo podršku policijskim snagama u materijalnom i financijskom smislu kako bi policijski službenici bili dodatno motivirani za napore koje ulažu u cilju zadržavanja stupnja sigurnosti građana'', kažu u Uniji.

Predstavnici Unije smatraju da će se bilo kakvo umanjenje prava iz radnog odnosa, a naročito u dijelu financijskih primanja policijskih službenika negativno odraziti na motiviranost uposlenika te će u konačnici rezultirati i narušavanjem stupnja opće sigurnosti na području te županije, ali i šire.

Pozvali su stoga Vladu USŽ-a da pokaže socijalnu osjetljivost i odgovornost da iznađe prihvatljiva rješenja i postigne dogovor o plaćama i naknadama policijskih službenika MUP-a USŽ-a za narednu proračunsku godinu i riješi nagomilane probleme iz proteklog perioda, priopćeno je iz Službe za informiranje Unije samostalnih sindikata policije FBiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close