Dodik

Ne plaše me sarajevske prijetnje uhićenjem

Vijesti / Flash | 27. 09. 2016. u 07:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je referendum demokratska pobjeda Srpske i da ga ne plaše nikakve istrage Tužiteljstva BiH, ni najave uhićenja i sankcija.

"Ne plaše me sarajevske prijetnje uhićenjem, niti sankcije međunarodne zajednice. Nisam izabran da bih se plašio, već da bih jačao Republiku Srpsku", istaknuo je Dodik.

Dodik je za "Večernje novosti" rekao da ga ne zanimaju aktivnosti Tužiteljstva BiH, koje je nezakonito formirano, baš kao i Sud BiH, nametnutim zakonima visokog predstavnika.

"Referendumom smo obranili našu svetinju - 9. siječanj, rođendan Republike Srpske. Pobijedila je demokracija, slobodarski duh i volja srpskog naroda", naglasio je Dodik. Predsjednik Republike Srpske je rekao da je snaga referenduma u jedinstvenom stavu naroda Srpske.

"To je vrhunac demokracije i pobjeda slobode srpskog naroda. Nastavit ćemo jačati Srpsku i neće nas zaustaviti, niti uplašiti. Volju naroda ne mogu ignorirati", poručio je Dodik.

On je istaknuo da je ponosan na narod Srpske, kojeg nisu uplašili i koji je u miru i dostojanstvu pokazao koliko voli Republiku Srpsku, te ponovio da to nije bio referendum o secesiji.

"Da vidimo tko će sada biti taj koji će ignorirati volju naroda. 9. siječanj je Dan Republike srpske i ostat će u zakonu", naveo je Dodik.

Predsjednik Republičke komisije za provođenje referenduma Siniša Karan rekao je, također, da se ne plaši nikakvog uhićenja i da stoji na raspolaganju Tužiteljstvu BiH.

"Ukoliko me pozovu, odazvat ću se. Nemam se čega plašiti, sve sam radio po zakonu, kao i Komisija", rekao je Karan za "Večernje novosti" i dodao da je cijela priča oko uhićenja i istrage oko referenduma u Srpskoj apsurdna.

On je zapitao što je sa onih 90 ranijih odluka Ustavnog suda BiH koje nisu provedene i zašto niko tu nije pod istragom, nego samo sada, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close