kakva gospoda

Ne dolazi svatko u tri limuzine pred Angelu Merkel

Vijesti / Flash | 01. 07. 2016. u 06:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH ?Bakir ‎Izetbegović, ?Mladen ‎Ivanić i ?Dragan ‎Čović stigli na razgovore u Fondaciju Konrad Adenauer u Berlinu stigli su u tri odvojene limuzine, objavio je Deutche Welle.

Nakon takvog prizora, zastupnik Bundestaga Mihael Brandt (CDU), kako prenosi DW, ''rekao im je u lice'' što misli o tome.

''Slika je simptomatična za Ustav BiH. Ne postoji nijedna zemlja u Europi, u kojoj države dolazi s tri limuzine s tri iste zastave. To je rezultat Daytonskog ustava. Ta greška mora biti uklonjena'', rekao je Brandt.

Uoči dolaska bh trojke u Njemačku, koje DW naziva trojicom veličanstvenih, njemački zastupnik je u intervjuu za DW rekao kakvom vidi BiH.

''To što vidimo u Bosni je da se ta gospoda iz vladajuće garniture optužuju za korupciju, za stranačku državu, čak se i portir u bolnici zapošljava na osnovi stranačke knjižice. Postoji politički utjecaj na pravosuđe. Ne samo da se političari ne bore protiv toga i ne suzbijaju takve pojave, već ih bagateliziraju. Zato se moj apel odnosi na sve donositelje odluka u BiH, da konačno uvide da se šanse za BiH ne povećavaju već smanjuju neispunjavanjem nužnih reformi koje od njih traži EU tako da se usprkos interesu Njemačke i EU-a za stabilnošću i više Europe šanse za BiH smanjuju zato što svi postaju umorni o obećanja koja ne rezultiraju pomacima'', rekao je.

Dva Mercedesa i BMW s državnim zastavama pokazali su svu raskoš Predsjedništva, koje se pohvalilo Angeli Merkel s uspjesima BiH iako su u Njemačku došli u trenutku kada nema suglasja o Sporazumu o stabilizaciji i prodruživanju.

"Rezultati su vidljivi no na žalost imamo problem s prilagodbom SSP-a. U BiH se koristi to što ljudi ne znaju dovoljno što je dogovoreno", rekao je Izetbegović njemačkoj kanlceraki koja je upozorila BiH da mora nastaviti s reformama.

Kopirati
Drag cursor here to close