Đukanović

Ne dam ostavku; Rusija organizira prosvjede

Vijesti / Flash | 25. 10. 2015. u 21:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nema nikakve sumnje da je Rusija imala i da dalje ima aktivnu ulogu u organizaciji peosvjeda protiv vlasti u Podgorici'', rekao je u intervjuu za HRT Milo Đukanović, crnogorski premijer od kojeg je na prosvjedima zatražena ostavka.

Đukanović je rekao kako ostavku neće podnijeti te da prosvjede potpiruju ''nacionalistički krugovi iz Srbije'' i da to ne iznenađuje vlasti u Podgorici.

''Želja je bila, ne samo da se promijeni vlast, nego da se suspendira naš europski i euroatlantski put. U finalu, po mom dubokom uvjerenju, želja je bila da se ponište rezultati demokratskog referenduma iz 2006. godine, da se, dakle, eliminira mogućnost da Crna Gora kao nezavisna država sama bira svoj strateški kurs državne politike i da se, naravno, vrati u gravitacijsko polje onih politika iz našeg susjedstva i sa daljnjih adresa koji ne samo da žele da upravljaju Crnom Gorom, nego žele da upravljaju regijom'', rekao je za HRT Đukanović.

Dodao je kako je moralo doći do odgovora policije, te da je, po njegovu mišljenju, reakcija policije bila u skladu s ustavom i zakonom i onim što su policijske ovlasti predviđene za postupanje u takvim situacijama.

Istaknuo je kako ovo bio pokušaj ugrožavanja ustavnog poretka Crne Gore, s jasnom ambicijom da dođe do nasilne smjene vlasti i do revizije strateškog pravca državne politike Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close