Dodik o RS-u

Ne daju nam međunarodno priznanje, ali to ne znači da mi to nismo

Vijesti / Flash | 04. 04. 2017. u 13:07 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u obraćanju na svečanoj akademiji u Banskom dvoru u Banja Luci, povodom Dana i 25 godina postojanja policije, da je policija RS-a stvorena i rasla usporedno s Republikom Srpskom.

''I danas policija služi za nesumnjiv ponos svim građanima i meni kao predsjedniku. Nije nikada lako bilo biti policajac. Uvijek je bilo teško i izazovno. To nikad nije bilo radno mjesto, već način života'', kazao je predsjednik RS-a.

Istaknuo je da je policija jamac slobode, te da se RS ne želi odreći svoje slobode iako je u prošlosti, kako je naveo, bilo zahtjeva da policija RS-a više ne postoji. Policija je, kazao je Dodik, "jedno od osnovnih obilježja države čemu RS pretendira".

''Neki neće da nas priznaju i ne daju međunarodno priznanje, ali to ne znači da mi to nismo'', ustvrdio je Dodik i ponovio da Bosna i Hercegovina nema nadležnost za sigurnost, već entiteti.

Prema njegovim riječima, postojanje policije RS-a je jamac za život na ovim prostorima, te sinonim borbe za prava stečena ustavima RS i BiH, te Daytonskim mirovnim sporazumom.

Kopirati
Drag cursor here to close