Raspakiravanje Daytona

NDP: Zašto Dodik pothranjuje avanturističke projekte Čovića

Vijesti / Flash | 28. 02. 2015. u 16:43 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodni demokratski pokret (NDP) priopćio je danas da su nebrojeno puta upozoravali na opasnost "raspakivanja" Daytonskog mirovnog sporazuma i na aspiracije Hrvata u pretpostavljenom Daytonu dva.

''Nikada iz usta Dodikovog političko-poslovnig pajtosa, Dragana Čovića nismo čuli da će u bilo kakvoj pretpostavljenoj prekompoziciji unutrašnjeg uređenja BiH, Republika Srpska ostati netaknuta'', stoji u priopćenju ove stranke.

Novo je, ističu iz NDP-a, 'samo čuđenje - otkuda predsjedniku Republike Srpske potreba pothranjivati ovakve avanturističke projekte Čovića i njegove družine?'

''Sada je mnogo jasnija Čovićeva opstrukcija u procesu formiranja vlasti, ali je nejasna Dodikova pozicija u poslu koji zagovara unutrašnje preuređenje BiH... Što se NDP-a tiče, ni do sada nije bilo upitno kuda nas vodi Dodikova avanturistička politika zasnovana na partnerstvu s Draganom Čovićem. Zato i nije iznenađenje poruka sa zasijedanja HNS-a '', navodi se u saopćenju NDP-a.

Iz ove stranke upozoravaju 'vođu laktaškog režima da je diranje u daytonsku formulu podjele teritorije na 49:51 posto i 1/3 vlasti, nož u leđa Republici Srpskoj koja nema kapacitet da izađe kao pobjednik u nekoj pretpostavljenoj novoj međunarodnoj konferenciji“.

''Trebamo li ga podsjetiti i na kompatibilnost Čovićevih ambicija i najava nove hrvatske predsjednice koja je u predizbornoj kampanji zagovarala iste ideje'', navodi NDP.

Kopirati
Drag cursor here to close