Napeto stanje

NATO zabrinut gomilanjem ruskih snaga na granicama; smijenjen ukrajinski ministar obrane

Vijesti / Flash | 25. 03. 2014. u 12:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''NATO je veoma zabrinut gomilanjem ruskih vojnika na ukrajinskim granicama i ima na raspolaganju sve planove da brani članice alijanse'', izjavio je u utorak glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

''Veoma smo zabrinuti gomilanjem ruskih vojnika duž granica s Ukrajinom'', izjavio je Rasmussen na konferenciji za novinare nakon razgovora s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

''Sve NATO saveznice mogu biti sigurne u našu odlučnost da pružimo efikasnu obranu. Na raspolaganju su nam svi planovi za pružanje efikasne zaštite naših saveznica'', kazao je on, dodajući da zapadni vojni savez raspravlja s vlastima u Kijevu kako može osnažiti pomoć nečlanici NATO-a Ukrajini, prenosi Reuters.

Ukrajinski parlament je u utorak odobrio ostavku ministra obrane Igora Tenjuha, kritiziranog zbog njegovog lošeg upravljanja i ponižavajućeg gubitka Krima, a na njegovo mjesto je imenovao Mihaila Kovala.

Ostavka je prethodno odbijena zbog nedostatka dovoljnog broja glasova, ali smjena Tenjuha je konačno prihvaćena s 228 glasova i imenovanjem novog ministra s 251 glasom.

U vrlo živoj seansi, imenovan je Kovala, visoko rangirani vojnik koji je služio na Krimu i bio kratko zatočen početkom ožujka od proruskih snaga.

Kopirati
Drag cursor here to close