Stiže kanader

NATO šalje pomoć Crnoj Gori u gašenju požara

Vijesti / Flash | 18. 07. 2017. u 07:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NATO i saveznici pomoći će Crnoj Gori u gašenju požara slanjem kanadera. Iz tog saveza su kazali da su crnogorske vlasti jučer uputile zahtjev za pomoć, tražeći jedan kanader, u znak potpore naporima Crne Gore da se izbore s požarima koji bukte u toj zemlji.

"To su učinili kroz Euroatlantski centar za odgovor na izvanredne situacije. Zahtjev je odmah dostavljen nacionalnim centrima NATO saveznika i svim partnerskim zemljama koje posjeduju takav tip zrakoplova. Čim se utvrdi koja zemlja može pomoći, crnogorske vlasti će s njom odmah dovršiti potrebne procedure za primanje tražene pomoći", rekao je NATO dužnosnik.

Direktorat za izvanredne situacije priopćio je kako na području tivatske općine, zbog požara u Zabrđu kod Obosnika, postoji mogućnost ponovne evakuacije.

"Od ponoći je aktivan požar u Zabrđu, kod Obosnika. Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo, ali se situacija mijenja iz sata u sat te postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva", priopćeno je.

Kada je riječ o barskom području, trenutno je aktivan požar u Sutomoru na Golom brdu koji je lokaliziran.

"Prijavljen je i jedan požar ka Paštrovićima. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti", navode iz Direktorata, i ističu da trenutno nema aktivnih požara u Ulcinju.

Na teritoriju budvanske općine trenutno je aktivan požar na Paštrovskoj Gori, ali je pod kontrolom.

Na Cetinju su aktivni požari u Markovini, Lastvi Čevskoj i Gospoštini, kao i u Nikšiću i okolici i Danilovgrada.

"Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti", navode iz Direktorata.

Kopirati
Drag cursor here to close