Integracijski proces

NATO pred BiH stavio nove zadatke

Vijesti / Flash | 16. 05. 2017. u 13:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Odbora za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine usvojili su na ovotjednoj sjednici niz zaključaka kojima se definiraju sljedeći koraci i obaveze Povjerenstva u oblasti aktualnih pitanja koja su razmotrena na sjednici.

Posebno je razmotreno pitanje u vezi sa izradom dokumenta Individualnog partnerskog akcijskog plana BiH (IPAP BiH) za sljedeći ciklus od 2017. do 2019. godine i njegovim usuglašavanjem s Glavnim stožerom NATO-a u Bruxellesu kao i izradom Akcijskog plana za implementaciju NATO komunikacijske strategije BiH za to razdoblje.

Predsjedavajući Odbora za NATO integracijski proces BiH i zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić, zamjenik predsjedavajućeg Odbora zamjenik ministra obrane Sead Jusić i tajnik Povjerenstva Mirsad Čaluk, informirali su članove o značajnijim aktivnostima resornih ministarstava i institucija BiH koje su realizirane u razdoblju od ožujka do svibnja 2017. godine.

Istaknuti su radni sastanci bh. predstavnika sa dužnosnicima Glavnog stožera u Bruxellesu, u travnju i svibnju, tijekom kojih su vođene konsultacije o implementaciji IPAP BiH i planiranih aktivnosti u Procesu planiranja i revizije (PARP BiH) u 2016. godini, te studijska posjeta Povjerenstva Glavnom stožeru NATO-a u Bruxellesu.

Predsjedavajući Povjerenstva je naglasio podršku Saveznika reformskim procesima BiH u oblasti NATO integracija, koja je iskazana tijekom ovih sastanaka, kao i aspiracijama BiH u pogledu mogućeg aktiviranja Akcijskog plana za članstvo (MAP) u skorom razdoblju.

U tom kontekstu podvukao je i značaj sljedećih događaja u ovoj oblasti, od kojih je izdvojio predstojeći sastanak Vojnog odbora NATO-a s predstavnicima BiH, a posebno sastanak Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a i Predsjedništva BiH, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close