Povučena žalba

Nastavlja se postupak nabavke knjižica za putovnice

Vijesti / Flash | 08. 03. 2017. u 15:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) je danas od Ureda za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine zaprimila zaključak kojim se postupak pokrenut po žalbi francuske kompanije 'Gemalto' obustavlja, jer je ova kompanija odustala od žalbe.

''IDDEEA je odmah nakon zaprimanja zaključka izvršila ocjenu blagovremeno dostavljenih zahtjeva za sudjelovanje u pregovaračkom postupku nabavke knjižica za putovnice i utvrdila da uuvjete za nastavak postupka ispunjavaju kompanije UAB 'Garsu pasaulis', Vilnius, Litvanija i Mühlbauer d.o.o. Banja Luka. Odluka o rezultatima postupka pretkvalifikacije u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja o nabavci je dostupna na web-stranici www.iddeea.gov.ba'', priopćeno je iz IDDEEA-e.

Ovim je postupak nabavke knjižica za putovnice nastavljen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Iz IDDEEA-e su uvjereni da će se ovaj postupak javne nabavke blagovremeno okončati i da će se izdavanje knjižica za putovnice građanima Bosne i Hercegovine nastaviti u kontinuitetu.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je novinarima u Sarajevu da se došlo do rješenja problema izdavanja pasoša, koji će po njegovim očekivanja biti otklonjen do 21. ožujka, prenosi Fena.

"Nadležna Agencija za identifikacione dokumente BiH (IDDEEA) dobila je zeleno svjetlo od nadležnog tijela za javne nabavke da može pristupiti procesu koji omogućuje izbor ponuđača za osiguranje putovnica u skladu sa zakonskom procedurom kako bi se stigli rokovi do 21. ožujka", naglasio je Šarović

U narednim mjesecima pripremat će se dugoročno rješenje, o čemu ga je, kako kaže, na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH informirao resorni ministar Adil Osmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close