Smrt dvije djevojke

Nastavak suđenja u predmetu Sefić i drugi

Vijesti / Flash | 12. 09. 2017. u 11:39 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavak glavnog pretresa u predmetu Sanjin Sefić i drugi zakazan je za sutra u Županijskom sudu Sarajevo (KSS).

Naime, novo ročište u ovom predmetu uvršteno je u raspored suđenja KSS-a za 13. rujna.

Optužnica Sanjina Sefića tereti za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč.

Prema tužbenim navodima, Sefić se tereti da je 10. rujna 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, “golfom 6” krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Optužnicom u ovom predmetu obuhvaćeni su i Sanjinova sestra Sara Sefić, kao i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić.

Sara Sefić, te Alić i Salihović, terete se da su istu noć pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Istovremeno, Nišić se tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja kaznenog djela.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. siječnja ove godine izručen pravosuđu BiH.

Inače, suđenje u predmetu Sanjin Sefić i drugi počelo je 21. ožujka, ali je zbog proteka roka dužeg od 30 dana između dva ročišta, 17. srpanj počelo iznova.

Na posljednjem ročištu 4. rujan ispitano je sedmero svjedoka, te je onda najavljeno da će dokazni postupak u ovom predmetu biti nastavljen 13. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close