Prepiska

Nastavak priče s grafitom: Udruga Cestama nudi novac za godišnji najam zida

Vijesti / Flash | 12. 04. 2016. u 12:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nismo bili upoznati s činjenicom da potporni zid pripada magistralnoj cesti M17, koja je pod upravom JP Ceste Federacije BiH. Da smo bili upoznati s time sigurno bi Vas kontaktirali za dogovor o korištenju prostora za izradu grafita'', navodi se u pismu Javnom poduzeće Ceste Federacije Udruge mladih sela Dračevo 'Hercegovac', koja je autor grafita na magistralnoj cesti M17.

Naime, Udruga se, nakon što je nacrtala grafit s porukom Herceg-Bosni, obaviještena kako grafit mora ukloniti jer se on nalazi na vlasništvu javnog poduzeća. Zbog toga je uputila pismo Cestama Federacije kako bi se dogovorili oko korištenja toga javnog prostora.

''Svjesni smo činjenice da ovaj naš grafit nije jedini koji je 'bespravno' napravljen, ali svojim primjerom želimo nastaviti kvalitetne projekte i konstruktivno djelovanje naše Udruge, na zadovoljstvo našeg sela, općine Čapljina i cijele BiH, te je Udruga 'Hercegovac' spremna platiti godišnje korištenje toga prostora. Također, želimo istaknuti da u ovom našem projektu, izradi grafita, nije bilo nikakve zle namjere, kako natpisom nekoga uvrijediti, tako i povrijediti osjećaje druga dva konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini, kako neki negativno nastrojeni mediji pokušavaju prenijeti'', navodi se u pismu Cestama Federacije kojeg potpisuje predsjednik Udruge Boško Raič.

Podsjećamo, najveći grafit u Hercegovini se nalazi na potpornom zidu dužine 75 m i visine 2 m u Dračevu, uz magistralnu cestu M 17.

''Uzalud heroji povijest pišu, kad nađu se oni što istinu brišu. Herceg – Bosna sinove je dala, a danas joj nema ni riječi hvala'', poruka je grafita kojeg su članovi udruge stvarali od 6. do 11. travnja.

No, iz Cesta Federacije BiH poručili su kako grafit ''mora biti uklonjen što prije''. Naveli su kako ne ulaze u sadržaj poruke koja je ispisana, ali da grafit mora biti uklonjen jer je potporni zid u vlasništvu ove javne kompanije i da nitko nije dobio dozvolu da ga koristi.

Kopirati
Drag cursor here to close