svjetski problem

Nasilje nad ženama je jednako i u BiH i u Švedskoj, to je problem kojem treba stati u kraj!

Vijesti / Flash | 30. 11. 2016. u 13:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski veleposlanik u BiH Edward Ferguson, švedski veleposlanik Anders Hagelberg te gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović bili su sudionici panel diskusije koja je u Zenici organizirana u okviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i kampanje "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja"

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zahvalio je gostima na sudjelovanju u diskusiji i napomenuo da će u svom radu poštovati spolnu strukturu zaposlenih, te pozvao mlade da se javljaju na nove ponude za zapošljavanje.

''Neće biti samo '16 dana aktivizma', nego i ostalih 340 dana, jer moja je iskrena želja da se Zenica napravi gradom po pravilima koja važe u europskim zemljama'', istaknuo je Kasumović u diskusiji.

Ovogodišnja tema kampanje protiv rodno zasnovanog nasilja je "Obojite svijet u narančasto: Prikupljanje novca za okončanje nasilja nad ženama'', a pokrenuta je kao znak da je vrijeme za poticanje akcija za okončanje nasilja nad ženama i djevojkama širom svijeta.

''Radi se o potrebi svih nas da zaustavimo nasilje koje muškarci čine nad ženama, koje je jednako u BiH i Švedskoj, kao i u svim drugim dijelovima svijeta. Oko 70 posto žena je preživjelo neki vid nasilja, koja se odnosi na njihovu spolnu pripadnost. To su situacije kojima moramo stati ukraj i mislim da ovo pitanje zaslužuje sav naš napor'', istaknuo je švedski veleposlanik u BiH Anders Hagelberg.

Britanski veleposlanik Edward Ferguson je ukazao da je problem nasilja nad ženama svjetsko pitanje, koje je vezano za sve zemlje, i njime se ne treba baviti samo 16 dana, koliko traje kampanja, nego sve vrijeme.

Na panel diskusiji sudjelovalo je više volontera koji se bave organiziranomm zaštitom ugroženih žena, kao i grupa studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, a skup je organizirao zenički "Kreativni impulsni centar" u suradnji s "EU info centrom“.

Kopirati
Drag cursor here to close