Bez novih podjela

Naša stranka poziva na prihvaćanje njihovog rješenja za Mostar

Vijesti / Flash | 13. 03. 2016. u 19:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Naše stranke osuđuje prijedlog Stranke demokratske akcije (SDA) koji se svodi na podjelu Mostara i poziva sve političke subjekte da prihvate rješenje koje je Naša stranka nedavno ponudila, a predviđa izbor jednog gradonačelnika i Gradskog vijeća, bez novih općina i podjela, i istovremeno osigurava zaštitu kolektivnih prava svih zajednica, a prvenstveno Mostarki i Mostaraca.

U Našoj stranci najnoviji prijedlog SDA vide kao "još jednu diverziju u nastojanju da se zaustave pregovori o rješavanju statusa grada, na što se uvijek svodi praksa 'puštanja' priopćenja kojim se testira reakcija javnosti i drugih političkih subjekata, a bez diskusije i ozbiljnih pregovora".

Predsjedništvo Naše stranke poziva Mostarke i Mostarce da zatraže hitnu reakciju svih predstavnika vlasti u Federaciji BiH i da ne dozovole da Mostar ostane bez izbora i ove godine.

Naša stranka je, kako se ističe, ranije predložila mehanizam direktnog izbora gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika koji supotpisuju odluke, te dvotrećinsko odlučivanje kao standard u radu jedinstvenog Gradskog vijeća Mostara, navodi se u priopćenju Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close