Potrebne zmjene zakona

Naša stranka: Oni koji ne uplaćuju doprinose radnicima trebaju kazneno odgovarati

Vijesti / Flash | 28. 12. 2014. u 20:34 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka priopćila je da je 'porazna činjenica da su građani Bosne i Hercegovine prisiljeni na poteze poput marša prema graničnom prijelazu i odlaska iz zemlje, a da se pritom nositelji najviših funkcija uopće ne obaziru na njih'.

U priopćenju za javnost Naša stranka zahtijeva od političkih subjekata koji će činiti većinu na nivou Federacije BiH, ali i na nivou Tuzlanske županije, da se očituju o načinu rješavanja statusa i prava radnika Dite, Aide, Livnice i Konjuha.

''Dugoročna revizija kriminalnih privatizacija, kao jedini instrument na raspolaganju, ne nudi rješenja za dnevne probleme radnika i njihovih obitelji. Ipak, smatramo da odgovarajući organi ne smiju, kao dosad, dopuštati privatnim vlasnicima da mjesecima ne uplaćuju doprinose. Osim toga, ne smije se zanemariti ni pozicija vlasničkih udjela države, te onih koji su imenovani da upravljaju tim dijelom kapitala, bilo da je riječ o većinskom ili manjinskom udjelu'', navodi se.

Stoga će, kako se navodi, Naša stranka 'kao i prije par godina, tražiti izmjene zakona, kako bi vlasnici koji ne uplaćuju doprinose radnicima postali kazneno odgovorni'.

''Samo tako mogu se izbjeći situacije u kojima će radnici biti prikraćeni za najosnovnija prava, a vlasnici 'ispumpavati' vrijednost jeftino plaćenih poduzeća'', priopćila je Naša stranka.

Kopirati
Drag cursor here to close