Donošenje proračuna

Naša stranka: Novac predati građanima Mostara

Vijesti / Flash | 21. 12. 2016. u 11:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka Mostar razočarana je odlukom Parlamenta FBiH da i petu godinu zaredom, posebnom uredbom u Zakonu o proračunu FBiH, preda novac građana Mostara vlastima koje ne predstavljaju volju i interese građana.

„Parlament se i ove godine postavio kao pomagač i sudionik financijskog kriminala, koji se pod okriljem Gradske uprave događa zadnjih godina. Odluka Parlamenta protivna je ne samo volji i interesima građana, već i negativnom nalazu specijalne revizije poslovanja Gradske uprave Mostara, koju je isti taj Parlament pokrenuo i o čijim rezultatima je izviješten“, kazao je Tarik Tanović, potpredsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

Tanović je dodao da je parlamentarna većina, koju čine SDA, HDZ i SBB, „dala neupitan dokaz ne samo svoje nedobronamjernosti prema građanima Mostara, već i odobravanja mostarske izborne pat-pozicije, odnosno odsustva volje da se postigne dogovor za izbore, iako je ljetos Parlament na inicijativu Naše stranke izrazio volju da doprinese održavanju izbora kroz Rezolucije o izborima u Mostaru“.

Tanović naglašava i činjenicu da amandman koji je predložio zastupnik Naše stranke o blokiranju financija Gradskoj upravi – nije izravno odbila većina, već je više od 20 zastupnika glasalo suzdržano i pokazalo rijetko viđenu mjeru neodgovornosti.

„Nakon jučerašnje odluke, skoro smo pa sigurno da su šanse da se lokani izbori u Mostaru organiziraju u 2017. godini svedeni na minimum, jer smo ranije utvrdili da je neizglasavanja proračuna jedan od posljednjih vidova realnog pritiska koji bi mogao dovesti do izbora“, zaključuje Tanović.

Kopirati
Drag cursor here to close