2017.

Naša stranka Mostar: Proračun HNŽ-a oko 200 milijuna, a u OŠ Gnojnice đaci nemaju toalet

Vijesti / Flash | 22. 01. 2017. u 11:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom početka nastave, predsjednica Naše stranke Mostar Irma Baralija ukazala je na stanje u mostarskoj Osnovnoj školi Gnojnice, u kojoj ne postoji mokri čvor, već su đaci kao i osoblje škole prinuđeni da koriste vanjski WC.

"Na ovakvoj zimi i minusima kakvim desetljećima nije svjedočio Mostar, đaci u Osnovnoj školi Gnojnice prinuđeni su da koriste vanjski toalet. Za to vrijeme, vlasti koje čine SDA i HDZ, i koje preko županijskih institucija i gradske administracije, koju drže, imaju i kapacitet i obvezu da riješe ovaj problem, vrijeme troše samo na međusobna prepucavanja što je sramotno“, kaže Baralija.

Baralija je pozvala Vladu HNŽ, a onda i zastupnike u Skupštini HNŽ, kao i Gradsku upravu Mostara, da uzmu u obzir stanje u kojima se nalazi OŠ Gnojnice.

"HNŽ ima proračun od oko 200 milijuna. Grad Mostar ima proračun od preko 60 milijuna. Za izgradnju mokrog čvora u OŠ Gnojnice potrebno je nekoliko tisuća maraka. Zato pozivamo odmah Ministarstvo obrazovanja, kao i Gradsku upravu, da interventno reagiraju i rasporede sredstva za potrebe đaka u OŠ Gnojnice, kao i zastupnike u Skupštini HNŽ da pokrenu inicijativu na sjednici ako se vlasti ogluše na pozive. To je najmanje što mogu učiniti za đake“, kazala je Baralija.

Kopirati
Drag cursor here to close