Naša stranka: Građani Mostara će stati na put politikama podrške zločincima

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 14:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Našoj stranci oglasili su se povodom najavljenog koncerta koji se pod nazivom "Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu" treba održati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru, pod pokroviteljstvom HNS-a, priopćeno je iz Naše stranke.

"U pitanju je još jedan korak u produbljivanju jaza među građanima u Mostaru i unošenja napetosti u grad koji je proteklim desetljećima razoren upravo nacionalističkim politikama. Sada je sasvim jasno da se iza HDZ-ove krinke takozvanih europskih vrijednosti krije stalno podgrijavanje nacionalnih strasti i straha, što je osnovni način njihovog vladanja. Ovog puta je uspostavljen i jasan kontinuitet s HDZ-ovom politikom devedesetih, budući da jedno službeno političko tijelo staje iza skupa na kojem će biti iskazana podrška visokim dužnosnicima Herceg Bosne, inače prvostupno osuđenim zločincima", ističu u Našoj stranci.

U Našoj stranci podsjećaju i da je građanima Mostara uskraćeno osnovno političko pravo da iskažu svoje neslaganje s radom vlasti na izborima.

"Dok vladajući daju podršku podizanju nacionalnih tenzija i veličanju zločina, u Mostaru već devetu godinu zaredom građanima nije omogućeno osnovno pravo da biraju svoje predstavnike. Tim otimanjem demokracije u Mostaru građanima je oduzeto pravo da iskažu nezadovoljstvo, a vladajućim strankama HDZ-u i SDA daje dovoljno prostora da iza zatvorenih vrata već godinama donose odluke i troše sredstva građana, bez ikakve odgovornosti”, dodaju u Našoj stranci.

"Sve je to dovelo da Mostar već godinama infrastrukturno propada, a vlast koju građani nisu birali već skoro cijelu deceniju vodi prije svega politiku brige za sopstvene kadrove, uljuljkani nadom da nikada neće otići s vlasti. Sigurni smo da među građanima Mostara ove politike straha i manipulacije nemaju podršku, i da će to biti jasno prvi put kad se građanima vrati pravo da biraju. Naša stranka će uraditi sve da se građanima omogući pravo na izbor alternativnih politika, koja će umjesto unošenja straha, ponuditi oporavak i dostojanstven život, a politike veličanja zločina i vraćanja prošlosti konačno poraziti u ovom gradu", zaključuju u Našoj stranci.

Kopirati
Drag cursor here to close