U slučaju nestanka djece

Napravljen korak - Održan sastanak o uvođenju Amber Alert sustava u Federaciji BiH

Na sastanku je dogovoreno da će se održati još jedan sastanak kako bi se definirale aktivnosti koje je potrebno poduzeti u narednom periodu kako bi se uspostavio Amber Alert sistem.
Vijesti / Flash | 05. 04. 2024. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i predstavnici Federalne uprave policije održali su danas konzultativni sastanak s predstavnicima veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i predstavnicom Centra za sigurni internet, na temu uvođenja Amber Alert sistema.

Ministar Isak u skladu sa svojim nadležnostima vrši koordinaciju s direktorom Federalne uprave policije u vezi s mogućnostima uspostave navedenog sistema, navodi se u priopćenju MUP-a Federacije BiH.

Na sastanku je dogovoreno da će se održati još jedan sastanak kako bi se definirale aktivnosti koje je potrebno poduzeti u narednom periodu kako bi se uspostavio Amber Alert sistem.

Amber Alert funkcionira tako da se informacije o nestanku djeteta šire putem dojava na mobitelu, internetu, televiziji, radiju, jumbo plakatima i drugim sredstvima javnog informiranja.

Širenje informacija na ovaj način ima za cilj da se alarmira šira javnost kako bi povratne informacije doprinijeti pronalasku nestalih lica.

Nedavno je za naš portal Saša Petrović šef odsjeka za borbu protiv cyber kriminala Federalne uprave policije (FUP), rekao kako bi se ovaj sustav trebao uspostaviti u narednih pola godine, a nažalost nestanak djevojčice u Srbiji, pokrenuo je stvari u BiH.

"Izgleda da se, nažalost, ovo u Srbiji moralo dogoditi kako bi se stvari kod nas pomakle s mrtve točke", kazao je za Bljesak.info Saša Petrović.

Posebnu korisnost ovog sustava Petrović vidi u smislu potrage za nestalom djecom ili dementnih osoba. 

"Taj sustav već postoji u Republici Hrvatskoj i Srbiji, a kod nas bi se trebao implementirati u idućih šest mjeseci", istaknuo je ranije Petrović za Bljesak.info. 

Kopirati
Drag cursor here to close