Potpis

Napravljen još jedan europski korak

Vijesti / Flash | 15. 12. 2016. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zajedno s premijerom Slovačke Republike Robertom Ficom i europskim tajnikom za politiku susjedstva i proširenje Johanessom Hahnom, potpisao je danas u Bruxelessu Protokol uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kako bi se uzelo u obzir pristupanje nove zemlje članice Europskoj uniji, u ovom slučaju Republike Hrvatske.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio slovačkom premijeru Robertu Ficu na prijateljskoj podršci europskim integracijama BiH i na poticanju procesa proširenja, tijekom predsjedavanja Slovačke Republike Europskom unijom.

Predsjedatelj Zvizdić se zahvalio i komesaru Hahnu i njegovim suradnicima na vrlo konstruktivnoj ulozi Europske komisije u procesu EU integracija Bosne i Hercegovine i rekao da su ovi pregovori pokazali da BiH ima stručne i tehničke kapacitete za vođenje pregovora.

''Potpisivanjem Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, Bosna i Hercegovina je zaokružila vrlo produktivan i vidljiv napredak na putu EU integracija'', navodi se iz Zvizdićevog ureda.

Potpisivanje Protokola je sastavni dio procesa integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, a finalizacija ovog procesa je bila jedan od tri ključna uvjeta koja su bila pred BiH da bi se osigurao nastavak i intenziviranje procesa europskih integracija. Zajedno s ekonomskim reformama, vladavinom prava i borbom protiv svih oblika kriminala, terorizma i korupcije, kao i jačanjem regionalne suradnje, ovaj proces je bio nulti prioritet ovog saziva Vijeća ministara BiH.

Početak primjene Protokola se očekuje 1. veljače 2017.godine, priopćeno je iz Zvizdićevog ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close