Novi napad

Napadnut ured Erdoganve stranke

Vijesti / Flash | 01. 04. 2015. u 10:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naoružani muškarac, koji je izvršio jutros napad na ured turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u istambulskoj općini Kartal, uhićen je, objavila je Anadolija.

Prema prvim informacijama, nepoznati napadač je oružjem prijetio i iz zgrade udaljio sve prisutne. Potom je uzvikivao slogane i razbio stakla na prozorima ureda, na koje je kasnije okačio tursku zastavu sa sabljom.

Predsjednik Stranke pravde i razvoja u Kartalu Mehdi Akman je kazao kako je riječ osobi koju ranije nisu poznavali.

"U zgradu je ušla osoba koja je tvrdila da na sebi nosi bombu. U tom momentu u zgradi se nalazilo pet ili šest osoba. Napadač je razbio stakla na zgradi i objesio tursku zastavu. Policija je brzo reagirala i privela ga", rekao je Akman. 

Pojedini mediji objavili su kako je riječ o dvojici napadača i da su odmah uhićeni, a zasad nema informacija da je netko stradao.

Agencije prenose kako je ovo treći incident u protekla dva dana u Turskoj. Jučer ujutro je gotovo čitava zemlja ostala bez električne energije, da bi zatim naoružani ljevičarski aktivisti upali u zgradu istambulske sudnice i za taoca uzeli tužitelja Mehmeta Selima Kiraza.

Nakon nekoliko sati napetih pregovora, otmičari su smrtno ranili tužitelja koji je preminuo u bolnici. Otmičare je pak ubila policija.

Kopirati
Drag cursor here to close