Zastrašivanje?

Napadači na Duju mogli bi dovesti do nalogodavaca smaknuća njegova oca

Vijesti / Flash | 14. 03. 2016. u 10:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sinoćnji brutalni napad na sina generala Šantića Duju, koji je na javnom skupu jasno izrekao imena mogućih krivaca za smrt svoga ova Vlade, mogao bi biti smjer sigurnosnim tijelima i za otkrivanje nalogodavaca i krivaca za tragični nestanak generala Šantića'', navedeno je u priopćenju HNS-a kojeg potpisuju Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat.

U priopćenju navode kako je žalosna činjenica da se i nakon više od dva desetljeća fizički napadaju žrtve ratnih žrtava da bi ih se ušutkalo, a mjerodavnim institucijama poslala poruka da će i njih stići isto ako nastave ozbiljnu i profesionalnu istragu.

''Ovakvi napadi imaju za cilj zastrašiti također i sve one koji se bore za istinu o Domovinskom ratu'', priopćeno je iz HNS-a.

U priopćenju najoštrije osuđuje mučki napad na Duju Šantića, sina nestalog generala Hrvatskoga vijeća obrane Vlade Šantića koji se dogodio sinoć u stubištu zgrade u Mostaru gdje živi, priopćio je Hrvatski narodni sabor (HNS).

''Tražimo od mjerodavnih institucija žurnu istragu i otkrivanje počinitelja i nalogodavaca ovog planiranog kukavičkog čina'', priopćeno je iz HNS-a.

Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon 21. obljetnice nestanka generala Vlade Šantića i javnoga skupa potpore obitelji Šantić u Mostaru, koji je imao za cilj poticanje konačnog otkrivanje nalogodavca i ubojice generalna Šantića.

U priopćenju je navedeno da je odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat su uz obitelj nestalog generala HVO-a Vlade Šantića, i ustrajat će na otkrivanju istine cijeloga slučaja.

HSPF osudio napad na Duju Šantića

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) najoštrije je osudio jučerašnji fizički napad na Duju Šantića, sina nestaloga generala HVO-a Vlade Šantića, te pozivaju nadležne institucije da što prije rasvijetle ovaj događaj.

"Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) najoštrije osuđuje napad na Duju Šantića, sina nestalog generala HVO-a, te poziva nadležne pravosudne institucije da što prije rasvijetle ovaj nemili događaj koji je samo pokazatelj da se u Gradu Mostaru očitije nego bilo gdje drugo u BiH vodi revizonistički rat protiv povijesnih činjenica i da se svaki pokušaj traganja za istinom zaustavlja najtežim oblicima zastrašivanja" ocjenjuje se u priopćenju HSPF-a.

Iz HSPF-a pozivaju hrvatske predstavnike u institucijama vlasti na svim razinama da se aktivno zauzmu za rasvjetljavanje zločina koji je počinjen prije 21 godinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close