pomagači iz Albanije?

Napadač iz Nice imao pomagače, a napad je planirao mjesecima

Vijesti / Flash | 21. 07. 2016. u 18:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državljanin Tunisa Mohamed Lahouaiej-Baouhlel koji je kamionom pokosio i ubio 84 osobe na šetalištu u Nici je imao suučesnike, a taj napad je planirao mjesecima, izjavio je danas pariški državni tužitelj Fraancois Molen.

Državno tužiteljstvo, koje nadgleda antiterorističke istrage, priopćilo je da se u pritvoru trenutno nalazi pet ljudi za koje se sumnja da su pomagali 31-godišnjem napadaču Mohamedu Lahuaieju Bulelu da izvrši napad, a njima prijeti optužnica za teroristička djela, prenijela je agencija AP.

Molen je naveo da su četiri muškarca i jedna žena ženi u dobi između 22 i 40 godina bili "uključeni u pripremu" napada, koji je planiran više mjeseci, kao i da je jedan od njih snimao mjesto zločina dan poslije napada, iako je ono bilo preplavljeno policajcima i novinarima.

CNN objavljuje da je uhićen i jedan albanski par koji je također pomagao napadaču.

Jedan od uhićenih je 22-godišnjak koji je navodno dobio SMS poruku od teroriste u noći napada. Policija je također pronašla i pušku Kalašnjikov u njegovom stanu.

Molen je naveo da je policija pregledom Bulelovog mobilnog telefona otkrila internet pretrage i fotografije koje ukazuju da je on planirao napad još od 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close