Davutoglu

Napad na Bursi usmjeren je na naš narod

Vijesti / Flash | 28. 04. 2016. u 06:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Turske Ahmet Davutoglu je izjavio u srijedu da je teroristički napad u Bursi bio usmjeren na Tursku i njezin narod.

"Kao što znate, u Bursi je danas izveden teroristički napad. To je bio napad na našu zemlju, naš narod i na naš mir. Ranjeno je osam osoba među kojima nema teže ozlijeđenih. Poginuo je terorist koji je izveo napad", rekao je Davutoglu.

Istaknuo je također kako se užurbano nastavljaju potrebne aktivnosti na identifikaciji teroriste.

"Snage sigurnosti Turske nastavljaju s potrebnim aktivnostima u vezi s identifikacijom terorista. Očekujemo da uskoro bude utvrđen njegov identitet. Odlučno će biti nastavljene aktivnosti sve dok ne bude otkrivena mreža koja stoji iza napada", rekao je Davutoglu. Naglasio je da nakon ovakvih terorističkih napada Turska i njezin narod neće posustati u borbi protiv terorizma.

"Ovakvi teroristički napadi neće nas natjerati da napravimo korak unazad u odlučnoj borbi protiv terorizma. Gdje god da se dogodi napad, zadržat ćemo i dalje odlučan, principijelan i aktivan stav protiv terorista i terorističkih aktivnosti", kazao je turski premijer.

Ministar zdravstva Turske Mehmet Muezzinoglu je ranije izjavio da je teroristički napad u Bursi izvela 25-godišnja žena samoubojica.

"Napad je izveo terorist, 25-godišnja ženska osoba, koja se pritom raznijela. Ministarstvo unutarnjih poslova provodi istragu o identitetu osobe", rekao je Muezzinoglu. Napad je izveden u blizini ulaza poznate Ulu džamije u središnjem dijelu Burse.

Kopirati
Drag cursor here to close