Uslijed kiše

Nalaz inspektora: Nečištoća iz kontejnera zagadila Radobolju

Inspektor je konstatirao da je onečišćenje prouzročila nečistoća koja curi iz kontejnera za smeće, a koju je kiša saprala u ovu rijeku'
Vijesti / Flash | 07. 09. 2019. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Županijski inspektor za zaštitu okoliša konstatirao je da je onečišćenje rije Radobolje u petak u Mostaru prouzročila nečistoća koja curi iz kontejnera za smeće, a koju je kiša saprala u ovu rijeku'', stoji u dopisu Centra civilne zaštite HNŽ.

Iz ove ustanove kažu kako su u petak u  18:36 sati dobili dojavu iz PS Mostar, da su imali više poziva građana koji su prijavili onečišćenje rijeke Radobolje na lokalitetu naselja Šemovac, nakon čega su obavijestili inspektora koji je izašao na teren.

On je, dakle, konstatirao, kako je za sve kriva kiša koja je ''saprala nečistoću iz kontejnera''.

Podsjetimo, naši čitatelji javili su kako je rijeka Radobolja, koja protječe kroz Mostar, užasno onečišćena te se takva na području Starog grada ulijeva u Neretvu, te kako se, prema njima, radi o nafti ili fekalijama.

Bez obzira što teklo, kako navode, širi se nesnosan smrad.

Ranije smo pisali kako je korito Radobolje na području Starog grada puno smeća

Također, podsjećamo kako je iz Agencije za vodno područje jadranskoga mora izdana preporuka za zabranu kupanja u Neretvi na području Mostara, zbog raznih onečišćenja i mogućnosti zaraze.

Kopirati
Drag cursor here to close