nove procedure

Nakon zastoja u Makedoniji migranti počeli pristizati u Srbiju

Vijesti / Flash | 20. 02. 2016. u 07:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Migranti koji su nalazili u Tabanovcu na makedonskoj strani počeli su u petak navečer pristizati u prihvatni centar u Miratovcu u Srbiji nakon cjelodnevnog zastoja.

Skupina migranata iz Makedonije, mahom obitelji s djecom, stigla je u petak oko 21 sat, javlja RTS. Oni se u prihvatnom centru u Miratovcu kratko zadržavaju i nastavljaju put ka Preševu. Migranti će stizati i noćas, prenosi Tanjug.

U prihvatnom centrtu u Preševu oni prolaze uobičajenu proceduru registracije, a zatim će autobusima odlaziti do Šida. U Tabanovcu je jučer bilo oko 1.000 migranata i proces njihovog propuštanja bio je nešto usporeniji, jer važe nove procedure, pa je čekanje duže nego prethodnih dana.

Od jučer se primjenjuje dogovor direktora policija zemalja regije, kojim je predviđeno zajedničko registriranje izbjeglica na grčko-makedonskoj granici i organiziranje njihovog prijevoza do Austrije.

Dogovorom je predviđeno da se obavlja identifikacija i uzimaju biometrijski podaci migranata, kako bi se odredilo dolaze li iz zemalja u kojima im je život ugrožen, poput Sirije, Iraka i Afganistana.

Kopirati
Drag cursor here to close