Stanje malo bolje

Nakon velikog zagađenja tijekom vikenda zrak u Sarajevu jutros nešto čistiji

Tijekom zimske sezone u Sarajevu i pojedinim gradovima u BiH gotovo svakodnevno dolazi do prekoračenja dopuštene koncentracije lebdećih čestica.
Vijesti / Flash | 09. 12. 2019. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izrazito zagađenog zraka koji je tijekom vikenda bio prisutan u Sarajevu, u ponedjeljak je razina lebdećih čestica u zraku nešto niža, ali i dalje štetna, javlja Anadolija.

Pema podacima uređaja za praćenje kvalitete zraka koji se nalaze u sklopu kompleksa Veleposlanstva Sjedinjenih Država u Sarajevu, indeks kvalitete zraka jutros u 7.00 sati iznosio je 172 i okarakteriziran je kao nezdrav.

S druge strane na drugim mjernim postajama u gradu bilježi se nešto niža koncentracija štetnih čestica pa je tako na Bjelavama indeks kvalitete zraka u 8.00 sati iznosio 119, na Otoci 136 i kod Vijećnice 147.

Tijekom zimske sezone u Sarajevu i pojedinim gradovima u BiH gotovo svakodnevno dolazi do prekoračenja dopuštene koncentracije lebdećih čestica, a kao najveći uzročnici zagađenja navode se industrijska postrojenja, promet , spaljivanje otpada, te individualna ložišta.

Kopirati
Drag cursor here to close