rad i kvaliteta

Nakon uspješne 2015. godine, Tužiteljstvo najavljuje odlučniju borbu protiv kriminala

Vijesti / Flash | 21. 01. 2016. u 10:40 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u prošloj godini ostvarilo je normu od 159,77 posto, dok je kvaliteta rada iznosio 92 posto'', rekao je glavni tužitelj Goran Salihović prezentirajući na Velikom kolegiju Tužiteljstva podatke o radu i kvaliteti te institucije u 2015. godine, piše Fena.

Usporedbe radi, u 2013. godini kvaliteta rada bio je 94 posto, dok je kolektivna norma iznosila 119,61 posto, a u 2014. kvaliteta rada bio 89 posto, a kolektivna norma iznosila je 128 posto.

''Tužiteljstvo BiH podiglo je 195 optužnica protiv 431 osobe'', dodao je Salihović, ističući činjenicu da je u prošloj godini riješeno 382 predmeta protiv 1.197 osoba.

Predstavljeni podaci, kao i činjenica da su do kraja prošle godine, donesene tužiteljske odluke u svim predmetima Kategorije 2, u kojima su istrage proslijeđene iz tužiteljstva Haškog suda, govore o značajnim ostvarenim rezultatima.

U 2016. godini, Tužiteljstvo BiH najavilo je još odlučniju borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije, terorizma te nastavak efikasnog procesuiranja predmeta ratnih zločina, ali i rad u interesu vladavine prava i sigurnosti svih građana BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Podjsetimo, Tužiteljstvo BiH ponosno je na prošlogodišnje rezultate, u kojoj je podignut rekordan broj optužnica.

U protekloj godini je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnice u 195 predmeta protiv 431 osobe, što je najveći broj podignutih optužnica u jednoj godini u povijesti ovog tužiteljstva.
S ponosom možemo istaknuti da je, prema utvrđenim normativima, ostvarena norma Tužiteljstva BiH 159,06 posto, a kvaliteta rada Tužiteljstva BiH 92 posto. Najveća ostvarena norma od 223,53 posto je u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Ovi rezultati potvrđuju izjave predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milana Tegeltije da je Tužiteljstvo BiH generator bh. pravosuđa'', citat je iz priopćenja Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close