Krišto

Nakon upitnika snažno krenuti s ispunjavanjem EU obveza

Vijesti / Flash | 10. 11. 2016. u 09:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto je izjavila da, što se tiče europskog puta BiH, s pozicije parlamenta može reći da ono što su učinili predstavlja jednu vrstu iskoraka.

''Već sad znamo da smo dobili "pretkandidatski status", i za to je bio potreban određeni iskorak i određene socio-gospodarske ili ekonomske reforme. Imali smo određene iskorake kad su u pitanju stavovi, odnosno izjave Predsjedništva BiH'', kazala je Krišto.

Dodala je da očekuje da budu napravljeni iskoraci.

''Sad smo već u nekoj situaciji, odnosno u statusu da taj pretkandidatski status ne znači puno sam po sebi ukoliko ne budemo pravili iskorake, odnosno ispunjavali uvjete ili preduvjete koji se pred nas postavljaju'', navela je Krišto.

Po njezinim riječima, nakon što BiH dobije upitnik u prosincu „treba snažno krenuti sa svim obvezama koje su uvjet ili preduvjet“.

''Ono što nas očekuje jeste implementacija presude Suda u Strasbourgu, i to ne jedne, nego ih imamo sada i više. Imamo implementaciju odluka ustavnih sudova. Za to se veže izmjena izbornog zakonodavstva, potom i druge stvari. Mislim da bismo takvim jednim iskorakom stvorili preduvjete i pretpostavke da bi se svi narodi i građani u ovoj zemlji osjećali bolje, sigurnije, prosperitetnije i ugodnije'', izjavila je Krišto novinarima u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close